Napaka v zasnovi motorjev Renault – serijska napaka motorjev 1.2 TCe

0 Comments

Napaka v zasnovi motorjev Renault

Serijska napaka v zasnovi motorjev Renault 1.2 TCe H5FT lahko povzroči resno škodo na vašem vozilu, zato še pravočasno obiščite pooblačeni servis

Prva opozorila o zanesljivosti bencinskih motorjev Renault 1.2 TCe H5FT so prišla iz Francije. Po poročanju medijev je prišlo do serijske skrite napake pri zasnovi enega najbolj znanih motorjev skupine Renault. Motor je obtožen zaradi prekomerne porabe olja, kar lahko, če avtomobila pravočasno ne odpeljete na pooblaščeni servis, povzroči nepopravljivo škodo. Napaka v zasnovi motorjev Renault lahko pripelje do okvare na motorju oz. uničenja le tega in posledično stroška v višini več tisoč evrov. Ta majhen bencinski motor je nameščen v avtomobilih različnih znamk, kot so Dacia, Mercedes-Benz, Nissan in seveda tudi Renault. Ocene govorijo o 600.000 enotah potencialno vpletenih vozilih, ki bi bila proizvedena v Renaultovi tovarni v španskem mestu Valladolid med 1. oktobrom 2012 in 20. julijem 2016. Treba je povedati, da kljub novinarski preiskavi o tej zadevi, Renault ni začel “odpoklicne” kampanje. Kljub temu, da je napaka prisotna v več sto tisoč avtomobilih po Evropi.

Napaka v zasnovi motorjev Renault

Napaka v zasnovi motorjev Renault

NEVERJETNI MOTOR

Po razkritjih portala Quechoisir.org* je nastala prava vojna okrog francoskega proizvajalca Renault, vse skupaj pa se nanaša na dvome o zanesljivosti motorja Renault 1.2 TCe (tip H5FT). Konkretno gre za motor, s katerim so opremljena vozila različnih modelov znamk Dacia, Mercedes-Benz, Nissan in Renault. Gre za motor, pri katerem prihaja do prekomerne porabo olja. Zadevni proizvajalci sicer trdijo, da so težavo uspeli delno odpraviti in navajajo, da je le majhen del njihovih modelov pokazal nenormalno porabo olja. Povedati je še treba, da kljub vsem poročilom o težavah, ni bilo izdano nobeno uradno opozorilo s strani proizvajalca motorjev. Po poročanju Renault-a, prekomerna poraba olja ne vpliva na varnost prizadetih modelov in posledično na varnost kupcev. Kljub temu pa polemika ne bo zamrla, saj se mnogi sprašujejo, ali je motor 1.2 TCe H5FT resnično brez nevarnosti .

Napaka v zasnovi motorjev Renault – RAZKRITJE

Povedati je treba, da so blagovne znamke, ki uporabljajo motorje 1.2 TCe H5FT, izjavile in priznale, da so že bili sprejeti potrebni ukrepi. Njihove prodajne mreže namreč postavijo diagnozo za vsak primer posebej. Renault navaja, da lahko prekomerna poraba olja izvirala iz različnih vzrokov. Predvsem navajajo starost, nepravilno vzdrževanje in slabo kakovost uporabljenega motornega olja. Skratka, iz tega lahko razumemo, da bi lahko imel vsak avtomobil, ki ima nameščen ta motor, svojo usodo.

Napaka v zasnovi motorjev Renault

Napaka v zasnovi motorjev Renault

Dejansko je že več uporabnikov svoje izkušnje povedalo na spletu. V vseh primerih se zdi, da je vse avtomobile prizadela enaka napaka, prekomerna poraba olja, ki za motor predstavlja resnično tveganje. Zaradi tega se potrošniška združenja obračajo na vse lastnike potencialno vpletenih vozil s prošnjo, naj čim prej oz. še pred potekom garancije, obiščejo pooblaščeni servis.

Napaka v zasnovi motorjev Renault – REŠITEV PROBLEMA

Renault je medtem že našel rešitev in omenjeni motor 1.2 TCe, zaradi serijske napake, umaknil iz proizvodnje. 1.2 TCe bencinski motor (H5FT) je bil vodilni motor skupine Renault. Poimenovan TCe pri Renaultu in DIG-T pri Nissanu, je ponudil moči med 100 in 130 KM. Zato so ga lani nadomestili s popolnoma novim 1.3 TCe motorjem.

Ocenjuje se, da je po vsej Evropi majhen 1,2 TCe prisoten v več kot 600.000 vozilih. Motor je vgrajen v vozila Renault (Clio, Mégane, Captur, Scénic, Kadjar in Kangoo), Dacia (Duster, Lodgy in Dokker) in Nissan (Qashqai, Pulsar in Juke). Opozorilo se je razširilo tudi na Mercedes-Benz Citan, ki v bistvu izhaja iz Renault Kangoo in ima vgrajen enak štirivaljni bencinski motor.

Več o napaki lahko preberete še v prispevku: 1.2 TCe problemi – Renault, Nissan, Dacia in Mercedes

Olivier dénonce un "scandale Renault" qui touche certains moteurs

"Nous nous retrouvons avec des moteurs hors service et plus personne ne veut de nos voitures au bout de deux ans"➡ L'article complet est à consulter via ce lien : https://bit.ly/2RIC2tP

Posted by RTL Info on Tuesday, 25 June 2019

Oznake:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Reply to “Napaka v zasnovi motorjev Renault – serijska napaka motorjev 1.2 TCe”

Comments are closed.